09 Jun Karaman & Silifke Gezisi
Mutfak Dostları yaz öncesi son gastronomi gezisini Karaman ve Silifke’ye yaptı. Özellikle yüzde 70 koyun, yüzde 30 keçi sütünden yapılan Karaman Divle Obruk Tulum Peyniri’nin dinlendirildiği yerin 40 metre altındaki obruğun ziyareti, Divle köyünün benzersiz coğrafi özelliklerinin incelenmesi ve peynir tadımı, gezinin unutulmaz kazanımlarından oldu. Bölge mutfağında bulgur kullanımının güzel örneklerinden Toyga çorbası, gıcıdık, batırık, bulgurca gibi lezzetlerin yanı sıra farklı kavurma türleri ile saray mutfağı stilinde yapılmış erikli kuzu etli “Erikli”, Karaman Grand Otel’in aşçıları tarafından sunuldu. Tartan Konağı, Çeşmeli Kilise, Hatuniye Medresesi, Karaman Müzesi ve Taşkale tahıl ambaları gezisi sonrası Sertavul geçidi üzerinden Torosları aşarak Silifke yöresine...