26 Apr Van Gezisi
Mutfak Dostları ilk Van gastronomi ve kültür gezisini geçtiğimiz hafta gerçekleştirdi. Medeniyetler beşiği Van bölgesi için gerek “Van Denizi”, gerek Nemrut krater gölünden Ahlat’a kadar geniş bir coğrafyaya yayılan tarihî, coğrafi ve gastronomik zenginlikleri 4 günlük kapsamlı bir seyahatte görme fırsatı bulan dostlar, müthiş gastronomik hazinelerle de tanıştı. Yüksek rakımda konumlanan Van’da hayvancılık uğraşının yoğun olması nedeniyle süt ve süt ürünlerinin ön planda olduğu; otlu peynir, kaymak, bal, murtuğa, tereyağı, cacık, kavut ve yanı sıra gül reçeli, ilitme ve çörek başta olmak üzere pek çok ürünün sunulduğu zengin Van kahvaltısı deneyimlendi. Çok çeşitli otların bulunduğu bu coğrafyanın özel ot kültürü, hem...