04 Dec Kıbrıs Gezisi
Mutfak Dostları Derneği, 2024 yılının son gastronomi gezisini Kıbrıs’a yaptı. Adanın en önemli gelir kaynaklarından biri olan ve 2021 yılında Avrupa Birliği’nden Menşe İsmi Korumalı Ürün tescili alan hellim peynirinin geleneksel üretimini yerinde inceleyen Mutfak Dostları, geleneksel olarak çiğ koyun, keçi veya inek sütü ya da bunların karışımıyla ve peynir altı suyunda haşlanarak yapılan hellimin yanı sıra, Kıbrıs’ın kişnişli zeytini çakıztez, ekşili tahin, güneşte kurutulan kekikli et samarella, bıldırcın yumurtası turşusu, gabbar turşusu gibi mezeleri, kuzu gömleğine sarılı bir tür köfte olan şeftali kebabı, kleftiko (hırsız kebabı), Kıbrıs köftesi, geleneksel tavuklu makarna yemeği olan makarna bulli ve yerel bir...