Çal Bağ Yolu Gezisi

Çal Bağ Yolu Gezisi

11-13 Ekim 2024 / Denizli -Çal Bağ Rotası

Mutfak Dostları ülkemizin gastronomi zenginliklerini yerinde keşfetmeye ve desteklemeye Denizli gezisi ile devam etti… “Önoturizm” adıyla anılan bağ rotaları ve şaraphane gezilerini yıllardır farklı bölgelerde devam ettiriyor, gastronominin vazgeçilmez unsuru olan şarabın ülkemizdeki üreticileriyle buluşmayı önemsiyoruz.


Mutfak Dostları bu kez, Türk şarapçılığında özel bir konumu olan ve ülkemizin şarap üretiminin yaklaşık yüzde kırkını sağlayan Denizli’deydi. Gerek Çal Karası üzümünün vatanı Çal, gerekse göz alabildiğine bağ alanlarıyla birçok üretici için şaraplık üzüm yetiştirilen Güney platosu ile ülkemizin adeta bağcılık merkezi haline gelen bölgede dört üretici ziyaret edilerek üretim tesisleri gezildi. Şarap üretimine dair güncel bilgiler eşliğinde tadımlar yapıldı.


Bölgenin önde gelen köklü üreticisi Pamukkale Şarapçılık ziyareti ile başlayan rota, Çal tarafında Kuzubağ, Lermonos ve Küp Şarapçılık ziyaretleri ile devam etti…


Şarabın antik çağdaki tanrısı Dionysos’un doğduğuna inanılan antik kentler Nyssa ve Sardes ziyaretleri, değerli dostumuz Nedim Atilla’nın bilgi yüklü anlatımıyla gerçekleşti. Bağ gezileri ve tadımların yanı sıra yörenin özel lezzetlerini de yerinde tadıldı. Nazilli’de Kısmet Pide’nin etli, kıymalı, kaymaklı peynirli ve tahinli pideleri, Denizli merkezdeki Kocabaylar’da bir yaşına girmemiş kuzu eti ile hazırlanan Denizli tandırı, Salihli’nin 113 yıllık müessesesi Azaklar’da odun ateşinde pişmiş köfte gezi boyunca tadılan yöre yemekleri arasındaydı.