25 May Geleneksel Tayland Mutfağı
25 Mayıs 2024
Mutfak Dostları; 2023 Altın Kaşık Ödülleri’nde, “Yılın Yabancı Konsept Lokantası” kategorisinde ödül alan ve Türkiye’de klasik Tayland mutfağının başlıca temsilcisi Çok Çok Thai’ın ve çağdaş Tay mutfağı sunan Çok Çok Pera’nın başında olan Tayland Kraliyet Şefi Khun Nuch’un kendilerine özel hazırladığı ve geleneksel Tayland Mutfağı’ndan seçme lezzetler sunan menüyü tatmak üzere Çok Çok Pera’da bir araya geldiler.
Ernest’s Bar by Fatih Akerdem İstanbul’un Royal Kitchen ve Rakı Hot Chili kokteyllerinin tadımı ile başlayan buluşma, Nuch şefin Doluca Tanit, Signium Roze ve Karma Merlot & Boğazkere şaraplarının eşlik ettiği menüsünün sunumu ile devam etti. Baharat, acı ve tatlının uyumu, Hindistan cevizi sütü, limon otu, kişniş, deniz ürünlerinden yengeç ve karides kullanımının yaygınlığı ve tüm tabaklardaki denge unsuruna dikkat çekilen yemekte, şef yengeç eti ve pirinç unu ile yapılan “Reri Hna Pu”nun yapılışında kullanılan geleneksel aletleri tanıttı, “Pla Phad Phrik Thai Dom”da kullanılan kabuk değiştirmekte olan yengecin hazırlanma sürecini anlattı. Gece, mutfak ve servis ekiplerine teşekkür edilerek şefe, restoran müdürü Eyüp Erdoğan’a ve Çok Çok Pera adına Ferzan Kazdal’a plaketlerinin verilmesi ile son buldu.