
07 May Türk Mutfağının Yapı Taşları Seminer Dizisi “Lokum”
07 Mayıs 2018, MSA
17. yüzyıldan itibaren Osmanlı’da popülarite kazanan ve bugün halen yemek kültürümüzün
en tatlı yüzü olan lokumun her yönünün konuşulduğu ve yapım aşamalarının anlatıldığı
seminerde; tarihi lokum üreticisi Hacı Bekir Ailesi’nin temsilcisi Nuray Önder, Manda
kaymaklı lokum ve Afyon lokumu sunumuyla Kadir Altınkaya ve Lokum ve Türk Kahvesi
sunumuyla Prof.Dr. Emine Gürsoy Naskali konuşmacı olarak yer aldı. Hacı Bekir Lokumları
baş ustası Mehmet Üzgen ise, kısa bir lokum yapımı atölyesi gerçekleştirirken, leziz lokum
ikramlarına MSA şefleri tarafından hazırlanan özel sunumlar eşlik etti



