Türk Mutfağının Yapı Taşları Seminer Dizisi “Simit”

Türk Mutfağının Yapı Taşları Seminer Dizisi “Simit”

26 Mayıs 2022, Özyeğin Üniversitesi

“Ayak Üstü İzmir Sokak ve Fırın Lezzetleri” kitabından tanıdığımız araştırmacı, yazar Dr.
Nejat Yentürk simit konusunda sadece ülkemizdeki değil komşu coğrafyalarda da sürdürdüğü
araştırmalarından süzülen bizlere aktardı. Bu buluşmada simitin farklı coğrafyalarda birbirine
çok benzer örnekleriyle ya da yöresel mayalama ve pişirme tekniği farklılıklarıyla devam
eden tarih içindeki yolculuğuna yakından bakma şansı yakaladık.
Seminerde Özyeğin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ise çok değerli iki
konuşmacı ile seminerimize katkılarda bulundu. Gastronomi dünyamızın duayeni Dr. Nevin
Halıcı Orta Asya’dan Selçuklu dönemine Türk Mutfağını anlatırken, bölüm başkanı Doç. Dr.
Özge Samancı da, Osmanlı Mutfağından Günümüze Türk Mutfağı hakkında bilgi dolu bir
sunum gerçekleştirdi