Tarihin Sıfır Noktası Göbeklitepe / Altın Kaşık Özel Ödülleri

Tarihin Sıfır Noktası Göbeklitepe / Altın Kaşık Özel Ödülleri

27 Nisan 2019, Feriye

Konuk Konuşmacı: Dr.Lee Clare ve Erdinç Çatak

İnsanlığın geleceğini değiştirecek olan tarımla, buğdayla ve birayla tanışma hikayesinin
başladığı yer olan Göbeklitepe, kuşkusuz hem turizmimiz hem de gastronomimiz adına sahip
olduğumuz en büyük değerlerden biri. Bu noktadan hareketle, gala yemeğimizi bu yıl
Göbeklitepe’ye ithaf ettik. Bu konuda çok önemli bir organizasyon da 6-7 Kasım 2018 tarihinde
Brüksel’de düzenlenmişti. TuR&Bo Ofisinin Göbeklitepe ve Türk mutfağını tanıtmak amacıyla
düzenlediği 2018 Kültürel Miras Yılı “Göbeklitepe: Kültürlerin buluştuğu topraklar;
tarihten gastronomiye” etkinliği AB’li parlamenterle paylaşılmış; Neolitik Çağ’da bulunan
malzemelere ışık tutan ve bu besinlerin günümüz modern mutfak teknikleriyle harmanlanması
ile oluşturulan Göbeklitepe menüsü Brüksel’in ünlü şatolarından Chateau La Hulpe’da
konuklara sunulmuştu. Menüde kullanılan malzemelerde Göbeklitepe Kazı Koordinatörü ve
Almanya Arkeoloji Enstitüsü’nden Dr. Lee Clare referans alınarak seçilmişti. Benzer bir menüyü
; gala yemeğimizde konuklarımız ve basın mensuplarıyla paylaştık.Dr. Lee Clare gala
yemeğimizin özel davetlisi olarak bir konuşma yaptı. Göbeklitepe’yi yansıtan özel menümüzün
sunulduğu yemeğin sonunda Türk mutfağına emeği geçen önemli isimlere ödülleri takdim
edildi. Etkinliğimiz bir gala yemeğinden öte kültürel, tarihi ve gastronomik boyutu epey zengin
bir kurguyla gerçekleşti.

Etkinlik Menüsü;