thumb_master

TASTE THE BALKANS

Taste the Balkans, 6-8 Kasım, Sofya-Bulgaristan

Essedra projesi kapsamındaki Taste the Balkans etkinliği 6-8 Kasım Sofya, Bulgaristan’da gerçekleştirildi. Etkinliğe Türkiye’yi temsilen katılan ESSEDRA proje koordinatörü Burcu Gezeroğlu ve şef Hasan Kızılateş, Türkiye’den Slow Food’un Nuh’un Ambarı listesine giren Kargı tulumun yanı sıra Divle obruk peyniri (Karaman) ve Kastamonu pastırmasını tanıttı. Balkanlar ve Türkiye’nin yok oma tehlikesi altındaki gıda zenginliğini korumak için fikir paylaşımlarının yapıldığı oturumlarda, küçük ölçekli çiftçilerin biyoçeşitliliği korumaktaki rolünü savunuldu, biyoçeşitliliği koruyacak faaliyetler ve çözüm yaratacak uygulama modelleri aktarıldı. Etkinlik için düzenlenen ve Slow Food’un Essedra projesinin Balkanlar, İngiltere ve Türkiye ortaklarının katıldığı şenlikli bir akşam yemeğinde Balkanlar ve Türkiye’ye ait yerel ve küçük ölçekli üreticilerin ürünleri tanıtıldı ve tadıldı.