26 Mar Türk Mutfağının Yapı Taşları Seminer Dizisi “Türkiye’nin Ekmekleri”
26 Mart 2015, MSA
“Anadolu Ekmekleri ”ne ev sahipliği yaptığımız bu seminerde ilk konuşmacımız Mutfak
Dostları Derneği Yönetim Kurulu üyelerinden gazeteci, yazar ve araştırmacı Nedim Atilla
oldu. Atilla, ekmeğimizin buğday tohumuyla başlayan zahmetli hikâyesini, çavdar ekmeği,
arpa ekmeği gibi çeşitlerle zenginleşmesini 15 bin yıllık tarih sürecinde masa yatırdı. Ayrıca
Anadolu’nun dört bir yanından bu seminere özel getirtilen Kahrat ekmeği, Cınıbız ekmeği,
Ayan ekmeği, Germiyanoğlu ekmeği, Gastra ekmeği, lahana ekmeği, otlu ekmek gibi pek çok
çeşidin yer aldığı tadım büfesindeki 40’a yakın ekmek yöresel peynir, zeytin ve zeytinyağı ile
tadıldı.
Seminerin ikinci bölümde yine Mutfak Dostları Derneği üyesi Beslenme ve Diyet Uzmanı
Dilara Koçak, sağlıklı ekmek tüketimi hakkında bilgiler paylaştı.