Türk Mutfağının Yapı Taşları Seminer Dizisi “Çay”

Türk Mutfağının Yapı Taşları Seminer Dizisi “Çay”

10 Şubat 2015, MSA

Seminerde ülkemizde köklü bir geçmişe sahip olmamasına rağmen ikram listemizin en
başına yerleşen Çay ve Onu Vazgeçilmez Yapan Dünya Yolculuğunu masaya yatırdık. İlk
konuşmacımız bir asrı aşan süredir varlığını sürdüren çay markası Whittard of Chelsea’nın
marka yöneticisi ve çay uzmanı Sam Jackson oldu. Kendisinden çayın tarihçesi, beş farklı
çay ailesi ve dünyadaki çay kültürleri hakkındaki bilgileri dinledik. İkinci konuşmacımız, çay
araştırmacısı Dr. Mustafa Duman ise Türk Çayı’nın özellikleri, çeşitleri, tarihçesi, dünyadaki
yeri ve demleme yöntemleri hakkında katılımcıları aydınlattı.