Türk Dünyası’nın En Uzak Köşesinden Misafirimiz Var

Türk Dünyası’nın En Uzak Köşesinden Misafirimiz Var

10 Mayıs 2018, Swissotel The Bosphorus

YAKUT YEMEKLERİ

Yakut Türkleri otantik Türk inanç biçimi olan Şamanizm’i hâlâ muhafaza eden, çok da
tanımadığımız bir halk. Genelde ev hayvanları ve av hayvanları İle beslenen Yakutlar sert kıtasal
iklim sayesinde yılın 9 ayını buzdolabını kullanmadan geçirebiliyorlar. Bölgede bulunan lezzetli
balıklarla dolu çok sayıda nehir yine ulusal mutfağın oluşumunda rol oynamış. Geyik eti
mutfakların baş köşesinde. Kırmızı et bağlamında en fazla tercih ettikleri ise tay eti. Şefimiz
Nikolai Gabyshev Yakutistan’dan geldi. Çok farklı bir mutfağın izlerini sürdüğümüz dost
gecemizde sürprizlerle dolu bir menü tattık. Yakut içkilerinin renk kattığı gecede, Yakutistanlı
solist Albina Degtıareva’yı dinledik ve ağız kopuzu (komuzu) gösterisini seyrettik.

Etkinlik Menüsü;