• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • ÜYE GİRİŞİ
  • Anadolu Lezzet Envanteri Facebook
  • ve Instagram
  • Mutfak Magazin
  • Türkçe Türkçe Türkçe tr
  • English English İngilizce en
MUTFAK DOSTLARI DERNEĞİ
  • Home
  • MDD HAKKINDA
    • TOPLANTI DUYURULARI
    • KVKK HAKKINDA
    • MUTFAK DOSTLARI DERNEĞİ İKTİSADİ İŞLETMESİ
    • MDD TÜZÜK
    • MDD ÜYELİK
    • MDD SAYGIYLA
    • BASINDA MDD
  • MDD DÜNYASI
    • NETKENT SERTİFİKA PROGRAMI HK.
    • DOST ve GALA YEMEKLERİ
    • PROJELER & HABERLER
      • ESSEDRA
      • ALTIN KAŞIK GASTRONOMİ ÖDÜLLERİ
    • KÜLTÜREL GEZİLER
    • SEMİNERLER
    • MDD AJANDA
  • DOST KALEMİ
  • BAĞLANTILAR
  • İLETİŞİM

ESSEDRA’nın açılımı, “Environmentally Sustainable Socio-Economic Development of Rural Areas “ (Kırsal Alanlarda Çevresel ve Sosyo-Ekonomik Sürdürülebilir Kalkınma) şeklindedir. Avrupa Birliği’nin Genişlemeden Sorumlu Genel Müdürlüğü DG Enlargement tarafından eş finansmanı sağlanan ve Slow Food tarafından koordine edilen ESSEDRA Projesi, Balkan ülkeleri ve Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne katılım sürecini desteklemeyi amaçlamaktadır.

Slow Food bu doğrultuda tarım, kırsal kalkınma ve gıda kalitesi üzerinde çalışan yerel sivil toplum kuruluşlarını güçlendirmeyi planlıyor. Doğal olarak bu süreç; çevrenin, coğrafyanın ve biyoçeşitliliğin korunması, iklim değişikliğiyle mücadele ve daha da önemlisi, yerel toplulukların refahı gibi ilişkili konuları içerecektir.

Proje hedefleri, farklı ancak birbirleriyle bağlantılı üç ana düzeyde yürütülecektir:

  • Biyoçeşitliliğin korunmasında küçük ölçekli çiftçilerin rolünü savunma faaliyetleri; gıda sistemi ve kırsal kalkınmayla ilişkili politikalara dair analizler, stratejik savunuculuk ve takip çalışmaları; Balkanlar ve Türkiye’de STK’ların, kamuoyundaki sürdürülebilir kırsal kalkınma tartışmalarına katılıp, politika ve karar alma süreçlerinde rol alması.
  • Küçük ölçekli gıda üreticilerinin desteklenmesi, biyoçeşitliliği korumak için sağlam modellerin tanıtılması ve yok olma riski altındaki tarımsal ürünlere dair saha araştırmaları yapılması
  • Daha fazla insana ulaşmak için sürekli iletişim faaliyetleri yürütmek ve buna atölyeler, eğitimler gibi etkinliklerinin de dahil edilmesi; sorumlu tüketim kampanyaları düzenlenmesi; yerel gıda tüketimini desteklemek amacıyla Avrupa Yurttaş Girişimi’nin başlatılması, politikaların gündelik hayat üzerindeki etkisi konusunda Balkanlar ve Türkiye vatandaşlarının bilgilendirilmesi, politika yapım/uygulama süreçlerine müdahil olmaları.

ESSEDRA Projesi; Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Makedonya, Romanya, Sırbistan, Türkiye ve İngiltere’den dokuz STK’nın işbirliğiyle Slow Food tarafından yönetiliyor. Yerel STK’lar kamuoyu kampanyaları konusundaki deneyimlerini kullanmakta ve yerel etkinlikler düzenlemektedirler.

Proje hakkında daha detaylı  bilgi almak için

Siteye Git
Esseddraimaj-01
02/12/2016/by admin

NUH’UN AMBARI ÜRÜNLERİ

thumb_master
16/12/2014/by admin

NUH’UN AMBARINDA DOST ZİYAFETİ

thumb_master
27/11/2014/by admin

SIRHA İSTANBUL 2014

thumb_master
20/11/2014/by admin

ESSEDRA TADIM YEMEĞİ

thumb_master
20/06/2014/by admin

TERRA MADRE BALKANS 2014

© 2015 Mutfak Dostları Derneği / Tüm Hakları Saklıdır / Web Tasarım & Uygulama Pitho Design Lab
  • HAKKINDA
  • TÜZÜK
  • ÜYELİK
  • SAYGIYLA
  • BASINDA MDD
  • İLETİŞİM
Scroll to top