Kuruluş Öyküsü
Mutfak Dostları Derneği’nin kurucu üyesi Hasan Özen derneğin kuruluş öyküsünü şöyle anlatıyor:
“1990 yılıydı. Sahibi olduğum Çatı restoranın 10. kuruluş yılını kutluyorduk. Unutulmuş yemeklerimizi toplumumuza yeniden kazandırmak amacıyla bu başlık altında bir yemek yarışması açtım. Kitaplarda olmayan, yazılmamış, profesyonel mutfaklara girmemiş tarifleri toplamaktı maksadım. Jüri olarak, bugün aramızda bulunmayan, kendilerini rahmet ve şükranla andığımız rahmetli Ergun Köknar, rahmetli Tuğrul Şavkay ve Türk mutfağının duayeni Aydın Yılmaz ustayı davet ettim. Sohbetlerimiz uzadı, ‘Türk mutfağı için neler yapabiliriz?’ sorusuna hep birlikte cevap bulduk: Mutfağı sevenler, mutfağa gönül verenler bir araya gelmeliydik. Sonuçta dernek kurma kararı verildi. Kurucu üyeler tarafından ortaya konulan ana fikir; mutfağımızın korunması, tanıtılması, desteklenmesi idi.”