thumb_master

KARAMAN SAHA ZİYARETİ

6-8 Nisan 2014, Karaman saha ziyareti

ESSEDRA Projesi kapsamında Türkiye’den Nuh’un Ambarı listesine dahil olan Divle obruk peyniri üretimini yerinde görmeye gelen Slow Food Biyoçeşitlilik Vakfı başkanı Piero SARDO, SLow Food Balkanlar ve Türkiye Koordinatörü Michele RUMİZ, ESSEDRA Türkiye Koordinatörü Burcu GEZEROĞLU ve Slow Food Vakfı konsey üyesi Defne KORYÜREK, geleneksel bir kültür olan ve unutulmakta olan bastırık peynirini üretimini de incelemek için Kazımkarabekir ilçesinde bir saha ziyareti yaptılar. Çalışma ziyaretine ev sahipliği yapan ilçe sakinlerinden Hasan SELEK’in evindeki bu ziyarete belediye başkanı Ali İhsan ALANLI, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri ve personeli ile MEVKA uzmanları da katıldılar. Daha sonra Divle-Üçharman köyünde Divle obruk peyniri üreticileriyle bir araya gelinerek ESSEDRA projesi tanıtıldı ve Divle obruk peynirinin Slow Food Presidia ürünleri kapsamına girmesi için gerekli çalışmaların ilk adımları atıldı. Karaman Valisi Sayın Murat Koca’yı makamında ziyaret eden ekip, ESSEDRA projesi kapsamında Divle obruk peyniri ve Bastırık peyniri üzerinde yapılması çalışmalar hakkında bilgi verdi.