thumb_master

BOŞNAK YEMEKLERİ

Balkan müziğinden seçme ezgilerle Boşnak yemekleri

Mutfak Dostları 2013’ün ilk buluşmasını 10 Ocak Perşembe günü 40 yıla yakın süredir Boşnak yemekleriyle ün salan Sancak Restoran’da gerçekleştirdi.

1950’lerde Türkiye’ye gelen Boşnak göçmenlerin yerleştiği Pendik’teki Yeni Mahalle’de eski Yugoslavya’nın Sancak Bölgesi’nden göç eden Fehim Sancak’ın açtığı Sancak Restoran, Boşnak yemeklerini en iyi temsil eden restoranlardan biri. Fehim Sancak’ın oğlu Adnan Sancak’ın işlettiği restoran 10 Ocak Perşembe günü Mutfak Dostları’nı ağırladı.


Menüde Soka Balkan; süt turşusu, Pırşuta; isli kurutulmuş et, güveçte kuru etli kuru fasulye, kuru etli bulgur pilavı, Şapska salata, Boşnak mantısı, Kolpita Boşnak böreği, Pleskavica Balkan köftesi, Cevapçiç köfte, Dudove Kalburabastı, Sulpita Kaymaçinaya ve kabak tatlısı yer aldı. Bu zengin menüye Balkan müziğinden seçme ezgiler de eşlik etti.